top of page

FAQ Naturama

Wat maakt Naturama zo uniek?

 • Naturama producten zijn veilig in het gebruik, niet giftig of agressief en bevatten geen bleekmiddelen. Het CLEANAIR certificaat toont aan dat het ook veilig is om te gebruiken als spray in tegenstelling tot de meeste andere spray reinigingsmiddelen.

 • Het is onschadelijk voor het milieu, bevat geen dierlijk materiaal en er zijn geen dieren gebruikt om het te testen.

 • Het residu (het vocht dat achterblijft na het reinigen) maakt vloeren niet glad.

 • Het is hypo-allergeen, veilig voor gebruikers met allergieën.

 • Het verbergt stank niet met een eigen sterke geur, maar het breekt de stank moleculen af. Geur verdwijnt.

 • Naturama™ is gemaakt van plantaardige extracten en mineralen uit de natuur.

 • Naturama™ is niet alleen natuurlijk, het is zeer krachtig.

Hoe moet ik Naturama producten bewaren?

 • Bewaar zowel geconcentreerde als klaar-voor-gebruik producten op in een goed gesloten can of fles.

 • Maximum opslagtemperatuur 50°C continu of 60°C voor maximaal 5 dagen. Wanneer de temperatuur boven de 60°C voor een langere periode is bewaard, gebruik het dan niet meer maar neem contact op met Naturama Green Planet.

 • Acceptabele opslagtemperatuur is tussen de 0°C en 43°C.

 • Optimale opslagtemperatuur is tussen de 15°C en 30°C.

 • Niet in direct zonlicht bewaren.

Waarom staan er waarschuwingstekens op 2 producten?

De meeste Naturama producten hebben geen veiligheidswaarschuwingen op het label, omdat de producten gewoon veilig zijn. Wet- en regelgeving zorgen er voor dat schoonmaakmiddelen veilig te gebruiken zijn. De regels schrijven voor wanneer een waarschuwing op de verpakking moet komen en hoe die waarschuwing er uit moet zien. Of een schoonmaakproduct een natuurlijke oorsprong heeft of niet doet er niet toe. Natuurlijke ingrediënten die er voor zorgen dat een schoonmaakmiddel kan schoonmaken, kunnen in hogere concentratie irriterend of schadelijk zijn bij direct contact met huid of ogen. Omdat ze net over de grens zitten hebben alleen sommige van de geconcentreerde Naturama schoonmaakmiddelen een waarschuwing nodig omdat direct contact met de ogen tot irritatie kan leiden.

Naturama is veilig, waarom dan beschermende maatregelen?

Hoewel de “gevaren” van Naturama producten niet verder gaan dan een flinke oogirritatie bij de geconcentreerde producten, kan het toch nodig zijn om bescherming te dragen. Tijdens het schoonmaken zal het vuil zich mengen met het al dan niet verdunde Naturama product. Afhankelijk van het type vuil kan deze mix tot schadelijkere eigenschappen leiden. Dit geldt natuurlijk sterker voor een situatie waarbij een vloer met een geknoeide plas synthetische olie in een fabriek wordt schoongemaakt dan bij het schoonmaken van een eettafel in een restaurant.

Naturama is readily Biodegradable, mag het zo het riool in?

Naturama mag bij normaal gebruik gewoon worden weggespoeld in het riool. Na een maand is het allergrootste deel al afgebroken. Tijdens het schoonmaken mengt zich echter vuil met het schoonmaakmiddel. Het opgeloste vuil bepaalt of het wel of niet het riool in mag of dat er een vet- of vuilafscheider nodig is. Het afgevoerde vuil is niet altijd onschadelijk en wordt niet vanzelfsprekend ook geheel afgebroken. Het gebruik van het groene en veilige Naturama kan daar niets aan veranderen.

Is Naturama desinfecterend of antibacterieel?

Simpele tests hebben uitgewezen dat na schoonmaken met de gewone Naturama producten door te sprayen en af te nemen met schone doek of papier, veel bacteriën zijn verdwenen. Bacteriën zitten in het vuil en vuil wordt door Naturama producten nu eenmaal heel goed verwijderd. Dat maakt Naturama producten nog niet anti-bacteriëel. Er zijn ook geen stoffen aan de producten toegevoegd om ze anti-bacteriëel of desinfecterend te maken. De algehele wetenschappelijke tendens is dat onnodig gebruik van desinfectans beter kan worden vermeden.

Waarom hebben dezelfde producten soms een verschillende kleur?

Naturama gebruikt in sommige producten kleurstoffen. Dit zijn “food grade” kleurstoffen, stoffen die zo veilig zijn dat ze ook in voedsel mogen worden gebruikt. Waarom zijn deze kleuren aanwezig? De in de schoonmaak wereld zijn er vaste kleuren voor verschillende producten, zoals BLAUW voor de interieurreiniger, ROOD voor de sanitairreiniger, GROEN voor de vloerreiniger, GEEL voor de keukenreiniger, ORANJE PAARS voor de oven en grill reiniger. Deze stoffen zijn onder invloed van Naturama’s schoonmaak-krachten, waardoor de kleur in de loop van de tijd, afhankelijk van de opslag, iets kan veranderen. Naturama verkiest echter de veiligheid van de producten boven een stabiele kleur door minder veilige kleurstoffen. Ook producten in de natuurlijke zeer lichte goud-gele kleur zonder kleurstoffen kunnen verschillen door gebruik van natuurlijke grondstoffen.

Gebruikt Naturama Milieuvriendelijke verpakkingen?

Alle verpakkingen zijn gemaakt van het zeer goed recyclebare PE en kunnen 100% worden gerecycled. Het gebruik van PE flessen voldoet aan de criteria van het EU Ecolabel.

bottom of page