top of page
Logo Safer Choise

Safer Choice

De Amerikaanse EPA (Environmental Protection Agency) is een officiële overheidsorganisatie met als doel de gezondheid van mensen en het milieu te beschermen. De Green Cleaning Products producten zijn EPA getest,  veilig bevonden en geregistreerd en de meeste vallen zelfs onder het EPA Safer Choice label.

Alle producten zijn Biologisch, Ecologische, Veganistisch en 100% natuurlijk.
Dat geeft aan welke producten veilig zijn voor mens en milieu zonder aan werkzaamheid in te leveren.

Clean Air

Logo Clean Air Certificat

Uit internationale onderzoeken is gebleken dat er aan het gebruik van ‘klassieke’ schoonmaakmiddelen ernstige gezondheidsrisico’s verbonden zijn.  Zo blijkt dat schoonmakers een veel grotere kans hebben op chronische longaandoeningen en hart- en vaatziekten.
Voor een toepassing in de US is een test gedaan voor de Naturama CBD groep (Marine, Car, Car Parts, Bike, Bicycle, Tobacco, Butchery and Airplane cleaners). Hiervoor heeft Green Life ( producent van Green Cleaning Products) het Clean Air Choices Cleaners Certificate gekregen van het US South Coast Air Quality Management District.

Green Key

Logo Green Key

De Green Key is de leidende norm voor goede milieuverantwoordelijkheid en duurzame exploitatie binnen de toeristische sector. Als gasten bij een vestiging met de Green Key verblijven, helpen ze om een verschil te maken op milieugebied. Meeste Naturama producten komen in aanmerking voor het Green Key programma, en helpen de gebruiker om een Green Key certificaat te behalen.

CLP Free

Logo CLP Free Redefined

CLP (Classification, Labelling and Packaging) helpt consumenten en werknemers met de bescherming van de gezondheid en het milieu. Producten bevatten vaak ingrediënten die gevaren met zich meebrengen, die door een mix of verdunning vaak niet meer als gevarenaanduidingen op het etiket terug komen. Echt zonder gevaar voor het milieu zijn deze producten niet als zij stoffen bevatten die langdurig effect hebben en zich opstapelen in het milieu. Dergelijke producten CLP-vrij noemen valt wat ons betreft onder CLP washing. Green Cleaning Products producten met het CLP Free Redefined logo zijn volledig vrij van gevaarlijke stoffen.

bottom of page